Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Βήματα ανάπτυξης στο Χουδέτσι Ηρακλείου

Σημαντική ανάπτυξη γνωρίζει τα τελευταία χρόνια το Χουδέτσι.
Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται από τη μια στα έργα και τις ενέργειες του Δήμου Ν. Καζαντζάκη και από την άλλη στην προσπάθεια ιδιωτών οι οποίοι επένδυσαν και συνεχίζουν να επενδύουν σε διάφορους τομείς, με αποτέλεσμα το Χουδέτσι να είναι σήμερα ένα κεφαλοχώρι γεμάτο ζωντάνια και με ακόμη καλύτερη προοπτική για το μέλλον.
Για να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί στην άποψη αυτή πρέπει να δούμε και να αναγνωρίσουμε ότι από πλευράς Δήμου η δημιουργία του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος με τη συμβολή και τη συνεργασία του Ross Daly, οι πετυχημένες συναυλίες και τα σεμινάρια και οι επισκέψεις στο μουσείο λαϊκών οργάνων από όλο σχεδόν τον κόσμο, που έφεραν μερικές χιλιάδες κόσμου στο Χουδέτσι, ίσως να αποτέλεσαν το έναυσμα για κάποιες επενδύσεις από κατοίκους, που είχαν ήδη τη διάθεση και το όραμα για κάτι παραπάνω από τα παραδοσιακά επαγγέλματα και τα αγροτικά.
Αξιέπαινη η προσπάθεια της οικογένειας Χονδράκη με τα παραδοσιακά καταλύματα ‘‘Πετρονικολής’’, καθώς επίσης η βίλλα ‘‘Σελένα’’ του Κονταξάκη Γιάννη και της Ρένας στη Βίγλα , η ταβέρνα του Ρούσσο και η καφετερία του Παντελή στην πλατεία, το νέο φαρμακείο, τα καταστήματα που είναι υπό κατασκευή και τα υπόλοιπα επαγγελματικά καταστήματα που λειτουργούν (καφενεία , super market, φούρνος, κρεοπωλείο κ.α.) Όλα αυτά μαζί με το όμορφο φυσικό περιβάλλον κάνουν ένα χωριό γεμάτο ζωή που κρατάει τον κόσμο του και τους νέους και γίνεται πόλος έλξης για τον περαστικό και τον επισκέπτη.
Αυτό το ρεύμα ανάπτυξης πρέπει να διατηρηθεί και να αυξηθεί και σε αυτό πρέπει να συνεχίσουν να βοηθούν ο Δήμος και οι φορείς του χωριού, ιδιαίτερα τώρα που η αγροτική οικονομία βρίσκεται σε κρίση. Το συμπληρωματικό εισόδημα που μπορεί να αποκομίσει κάποιος με το να ενοικιάσει ένα δωμάτιο, ή με το εργαστεί σε κάποια επιχείρηση, δίνει μια ανάσα στους κατοίκους οι οποίοι κάθε μέρα αντιμετωπίζουν το γνωστό σε όλους αυξημένο κόστος επιβίωσης.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια και να δούμε στο μέλλον ακόμη περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: