Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

Αντιδρούμε στη Ζωνιανοποίηση της Κρήτης

Υπάρχουν παράνομοι και παράνομες δραστηριότητες στα Ζωνιανά; Ναι υπάρχουν όπως υπάρχουν και θα υπάρξουν σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας εγκατέλειψε ή θα εγκαταλείψει μελλοντικά η πολιτεία.

Γι αυτό εμείς προσπαθούμε (και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε) για την προβολή της ομορφιάς της Κρήτης και της λεβεντιάς των Κρητικών.

Σεβόμαστε και συμπαραστεκόμαστε σε κάθε κάτοικο των Ζωνιανών ή της ευρύτερης περιοχής και σε κάθε Κρητικό που βλέπει να προβάλλεται προς τα έξω μια εικόνα που δεν τον εκφράζει και που βλέπει μια προσπάθεια ισοπέδωσης των πάντων για διάφορους λόγους και κυρίως για την εξυπηρέτηση διαφόρων σκοπιμοτήτων (τηλεθέασης, επίδειξη δύναμης, προβολής κλπ)

Λέμε ΟΧΙ στην παρανομία, αλλά φωνάζουμε και ΟΧΙ σε ότι τη βοηθά να αναπτύσσεται.

4 σχόλια:

Marina είπε...

Γράφεις "σε κάθε Κρητικό που βλέπει να προβάλλεται προς τα έξω μια εικόνα που δεν τον εκφράζει" ας μας εξηγήσουν και εμάς οι Κρητικοί ποιά εικόνα θέλουν να έχουν και πρός τα μέσα και πρός τα έξω.
Είναι όμορφη η Κρήτη, οι πυροβολημένες πινακίδες όμως δεν είναι.
Είναι λεβέντες οι Κρητικοί, στις Αρχάνες όμως παλιά κρεμούσαν τις γίδες απ' τα δένδρα.
Ενα χωριό έχει πάρει τον νόμο, λέει στα χέρια του για να καλλιεργεί χασίς με την ησυχία του.
Βρίσκουν και τα κάνουν. Και οι μέν και οι δέ.
Και η Κρήτη λερώνεται μόνιμα

Bloggers Houdetsiou είπε...

Αποδεχόμαστε και μας εκφράζει η Κρήτη του Νίκου Καζαντζάκη, του Ελευθ. Βενιζέλου, του El Greco, των αγωνιστών της κατοχής, του Αρκαδίου, των ηρώων σε κάθε αγώνα της Κρήτης και της Ελλάδας,
μας εκφράζει η Κρήτη της λεβεντιάς, της φιλοξενίας, του φιλότιμου , της λύρας και της μαντινάδας, του πολιτισμού, της ιστορίας από το Μίνωα μέχρι σήμερα.

Η παράνομη δραστηριότητα οπιουδήποτε δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ένα λαό ούτε ένα τόπο.

Βρίσκουν και τα κάνουν. Αυτό λένε πολλοί, αυτό φωνάζουμε και εμείς, και υπεύθυνοι είναι οι αυτοί που τους αφήνουν και βρίσκουν.

Marina είπε...

Επιτρεψτε μου να διαφωνήσω.
Καλή είναι η ιστορία και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Εχει μπεί ο 21ος αιώνας. Ας προσπαθήσει η Κρήτη να συμβαδίσει, αν μη τι άλλο με τη λοιπή Ελλάδα.
Πρός τι τα όπλα? Να αφοπλισθούν όλοι, να γίνουν σαν τους υπόλοιπους. Δεν μπορεί ο καθένας να παίρνει το νόμο στα χέρια του επείδή ο άλλος του μπήκε στο μάτι.

Γράφετε "υπεύθυνοι είναι οι αυτοί που τους αφήνουν και βρίσκουν."
ΟΧΙ και πάλι όχι. Υπεύθυνοι είναι οι Κρητικοί που οπλοφορωντας θέλουν να έχουν κράτος εν κράτη. Ολοι είναι υπεύθυνοι όχι μόνο οι αστυνομικοί που λαδώθηκαν, οι τραπεζικοί που κυττάνε αλλού.

Bloggers Houdetsiou είπε...

Κανένας δεν υπερασπίζεται όποιο παρανομεί με τον οποιοδήποτε τρόπο. Γιαυτό αντιδρούμε στις ταμπέλες που χαρακτηρίζουν το σύνολο και όχι τις μειοψηφίες που δημιουργούν προβλήματα.